Belföld

Koporsót vittek a Belügyminisztérium elé

Momentum / Facebook
Momentum / Facebook

A mai kordonbontás után jelképesen eltemette a magyar közoktatást a Momentum a Belügyminisztérium épülete elé egy koporsót helyezve.

„A magyar oktatás az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb áldozata, a koporsóba pedig az utolsó szöget a kormány a státusztörvénynek nevezett bosszútörvénnyel verte be. Ahelyett, hogy a kormány a jövőt választotta volna, az amúgy is romokban heverő oktatási rendszeren segítségnyújtás helyett csak tovább rontott, soha nem látott tanárhiányt okozva” – írták közleményükben, a gyászbeszédet pedig Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese tartotta.

„A magyar oktatásnak mindig is hányattatott sorsa volt, a hatalom mindig fente rá a fogát, de a jelenlegi állampárt az, amelyik szabályszerűen elüldöz mindenkit az oktatásból, tanárt és diákot egyaránt” – mondta Bedő Dávid, aki emlékeztetett arra, hogy néhány héttel ezelőtt a Momentum 5 ezer fekete zászlót tűzött ki tiltakozásképpen a státusztörvény szintén a Belügyminisztérium elé, utalva a felmondani kívánó tanárok számára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik