Belföld

Egy nap alatt 13 millió forintot gyűjtöttek össze a kétfarkúak

1466 támogató 24 óra alatt 13 210 000 forintot dobott össze a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak és lett 147 rendszeres támogatójuk is – közölte a párt pénteken. Ez azt jelenti, hogy megoldódni látszik az a probléma, amelyet az Állami Számvevőszék által kivetett 11 millió forintos bírság jelentett.

Az ÁSZ április végén tiltott pártfinanszírozással vádolta meg az MKKP-t, majd bírságot szabott ki rá, amely súlyos érvágást jelentett a pártnak, ezért csütörtökön támogatást kért. Mint írták, bírság egyik felét levonják, a másikat pedig a pártnak kellene befizetnie.

„Mivel az említett esetek jogosságát vitatjuk, próbáltunk megegyezésre jutni az ÁSZ-szal, azonban ez mindeddig nem vezetett eredményre – az ÁSZ ellenőrzések kapcsán nincs lehetőség jogorvoslatra” – tették hozzá, majd úgy folytatták: „A MÁK viszont nem hajthatná végre a bírságot külön eljárás nélkül, mégis július 4-én azzal szembesültünk, hogy a nekünk járó állami támogatás soron következő részletéből 5,6 millió forinttal kevesebbet utalt a Magyar Államkincstár.”

Az MKKP pénteki közleményében hozzátette azt is, hogy az ÁSZ egy 180 millió forintos büntetést is lóbál a fejük felett, a 2024-es önkormányzati és EP-választás kampányára pedig nem kapnak állami támogatást, így továbbra is szükségük lesz adományokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik