Belföld

Kolostorból kolostorba vonult az Orbán-kormány

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Sopronbánfalván tartja kihelyezett ülését a kabinet. NATO-, EU- és gazdasági ügyek a napirenden.

Kétnapos kormányülés kezdődik Sopronbánfalván. Ezt Szijjártó Péter tudatta hivatalos közösségi oldalán, miután a vilniusi NATO-csúcsról hazatért. A külügyminiszter Facebook-bejegyzése szerint a nemzetközi helyzet bonyolult és veszélyes,

meg kell védenünk magunkat, a biztonságukat, a munkahelyeket és az értékeinket.

Az atv.hu korábban háromnapos kormányülésről és arról írt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a NATO-csúcson történteket, a svéd NATO-csatlakozási folyamatot, a háború fejleményeit értékeli majd, de tema lesz az EU-költségvetés, az uniós források, illetve a magyar  gazdaság helyzete is.

Noha külügyminisztere kétnapos kormányülésről írt, a kormányfő később visszatért a maratonibb, háromnapos verzióhoz.

 

Frissítünk!

Kolostorból kolostorba

A kormány már februárban is Sopronbánfalván, az egykori pálos kolostorban ülésezett. A helyszín vélhetően nem változott, mert a magát csend szállodájaként hirdető hotel honlapján a látogatók megértését kérik, amiért július 12-14. között a kolostor épülete rendezvény miatt nem látogatható. Az, hogy a kormánynak mennyit számláznak majd ki, nem tudni, de az átlagemberek számára egy éjszaka két fő számára, félpanzióval 67 200 forintba kerül.

A miniszterelnök sajtófőnöke az állami hírügynökséggel azt közölte, Orbán Viktor vezetésével csütörtökön reggel már össze is ült a kormány, valóban a sopronbánfalvi kolostorban. Havasi Bertalan szerint a péntekig tartó tanácskozáson egyebek mellett téma lesz a háború, a migráció, az infláció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik