Belföld

Többmilliós büntetést kapott a Kétfarkú Kutya Párt, veszélybe került a működésük

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Április végén tiltott pártfinanszírozással vádolta meg a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot az Állami Számvevőszék, amely két vizsgálatot folytatott le az ügyben.

 A 11 milliós bírság már biztos, a másik kérdőjel

írja a párt.

Állításuk szerint súlyos érvágást jelent számukra a pénzbüntetés: költségvetésük jelentős hányada esett ki. „Így azt sem tudjuk folytatni, amit eddig csináltunk – nem hogy fejleszteni eddigi tevékenységünket” – írja a párt, amely támogatást kér.

A bírság egyik felét levonják, a másikat pedig a pártnak kellene befizetnie. „Mivel az említett esetek jogosságát vitatjuk, próbáltunk megegyezésre jutni az ÁSZ-szal, azonban ez mindeddig nem vezetett eredményre – az ÁSZ ellenőrzések kapcsán nincs lehetőség jogorvoslatra” – teszik hozzá.

A MÁK viszont nem hajthatná végre a bírságot külön eljárás nélkül, mégis július 4-én azzal szembesültünk, hogy a nekünk járó állami támogatás soron következő részletéből 5,6 millió forinttal kevesebbet utalt a Magyar Államkincstár. Ezt negyedévente folyósítják, tehát a lépés annyit jelent, hogy július, augusztus és szeptember hónapokban az eredetileg tervezetthez képest 5,6 millió forinttal kisebb összegből gazdálkodhatunk – ha nem vonják le már most a következő 5,6 milliót…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik