Belföld

Bántalmazással fenyegette volt feleségét egy börtönből szabadult, kecskeméti férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett zsarolás kísérlete miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a börtönből frissen szabadulva azzal fenyegette volt feleségét, hogy ha nem fizet neki, nemcsak őt, de a közös kisgyermekeiket is megveri – közölték csütörtökön.

A vádirat szerint az ügy vádlottja, egy kecskeméti férfi, és a sértett korábban házastársak voltak. Kapcsolatuk megromlását követően a bíróság a bontóperben a két kiskorú gyermeküket az anyánál helyezte el.

Miután a férfi 2022 júniusában szabadult a börtönből, telefonon és a nő akarata ellenére személyesen is felvette a kapcsolatot a volt feleségével. A hívások során, valamint az sms és messenger üzenetekben a vádlott különböző összegeket követelt az asszonytól. Először 500 ezer forintra, másnap pedig már 32 millió forintra tartott igényt, megfenyegetve a sértettet, ha nem fizet, elveszíti, ami „számára a legfontosabb”. A férfi azzal is fenyegetőzött, hogy bántalmazni fogja a kiskorú gyermekeiket. Azért, hogy követelésének nagyobb nyomatékot adjon, a vádlott – a vele szemben időközben elrendelt távoltartás ellenére – 2022 júliusában a késő esti órákban megjelent a nő munkahelyén. A sértett a volt férje fenyegetéseitől megrettent, a követelt összegek átadását azonban megtagadta.

Az ügyészség a férfit súlyos fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntettének kísérletével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

Figyelem!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található. A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik