Belföld

Telekocsival csempészett drogot Budapestre egy férfi, már várták a rendőrök

WERNER BAUM / DPA / AFP
WERNER BAUM / DPA / AFP

Hollandiából telekocsival átcsempészett, hatezer adagnyi, körülbelül 8 millió forint értékű kábítószert foglaltak le közös akcióban a hatóságok Budapesten, az ügyben három férfit őrizetbe vettek kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a rendőrség honlapján.

Azt írták, a kábítószer Hollandiából érkezett telekocsi-szolgáltatással egy fővárosi benzinkúthoz, ahol hétfőn a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai és miskolci rendőrök várták a drogot bőröndjében szállító 29 éves budapesti férfit. Elfogásakor a gyanúsított a társaihoz akart átszállni egy másik autóba, hogy a csomagjába rejtett kábítószert továbbvigyék.

A rendőrség a táskában 1138 gramm zöld, növényi, kábítószergyanús anyagot – feltehetően marihuánát –, és 5000 citromsárga ecstasy tablettát talált – ismertették.

A tájékoztatás szerint a férfit váró két társa lakóhelyén, illetve tartózkodási helyén is tartottak házkutatást, ahol további kábítószert és készpénzt foglalt le az NNI. Mindhárom embert jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki, és kezdeményezték a letartóztatásukat – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik