Belföld

Videón a szolnoki illegális gyorsulási verseny

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Illegális gyorsulási versenyek ellen indítottak akciót Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Ennek keretében szombaton éjjel Szolnok bevásárló negyedében ellenőrizték az autósokat, a Felső Szandai rét nevű útszakaszon.

A rendőrség közlése szerint a komplex közlekedési akció célja a gyorsulási versenyek visszaszorítása, illetve az átalakított járművek kiszűrése volt, és az ellenőrzést a levegőből drón is segítette.

A leleplezett illegális gyorsulási versenyről készült felvételt be is mutatták:

Az akció eredményeképpen két esetben szabtak ki helyszíni bírságot, kilenc szabálysértési feljelentést tettek, és hat jármű forgalmi engedélyét vonták be, mivel azokat engedély nélkül átalakították – közölte kedden a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Az akcióban a megyei közlekedésrendészeken túl a Szolnoki Rendőrkapitányság, valamint a kormányhivatal vizsgabiztos és ellenőr munkatársai vettek részt.

„A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedésbiztonságra, azon belül is az egyik legfőbb baleseti veszélyforrásra, a közlekedés résztvevőire veszélyt jelentő, jogellenes gyorsulási futamok, valamint a sebességtúllépések visszaszorítására” – írták. Ígéretük szerint lesznek még hasonló akciók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik