Belföld

Tovább erősödik a forint

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Kedden reggel folytatta az erősödést a forint. A hétfő esti 380,13 forintot követően kedd reggel, valamivel fél nyolc előtt egy euró ismét 379,82 forintot ért. A dollár árfolyama 346,01 forintról 344,70 forintra süllyedt.

A magyar fizetőeszköznek újból sikerült átvinnie a 380-as szintet azok után, hogy múlt héten nagyot esett a forint árfolyama. A hétvége előtt 388 felett is járt a jegyzés, pedig a hetet még 372 körül kezdte. A Portfolio szerint ebben a szerdán megjelent uniós jogállamisági jelentés, a költségvetéssel kapcsolatos kérdések, illetve a gyorsan olvadó magyar kamatelőny játszhattak szerepet elsősorban. A gazdasági portál megjegyzi: a hét második felére érezhetően elromlott a hangulat, hiszen a forint számottevő gyengülése mellett az állampapírpiacon is aggasztó folyamatokat láttunk, három sikertelen dkj-aukció után nagyot ugrottak a hosszú hozamok is.

Hétfőn újból látványos erősödést produkált a forint: a reggeli órákban még 386 körül is járt az euró jegyzése, de estére 380 közelébe süllyedt az árfolyam, amiben a még mindig magas magyar kamatszint, az S&P felől elmaradt leminősítése, valamint a dollár további gyengülése játszotta a főszerepet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik