Belföld

Százmilliárdos sportbizniszbe harap bele közösen Habony Árpád és Garancsi István

Arról ír az mfor.hu, hogy a Garancsi Istvánhoz és Habony Árpádhoz köthető Las Vegas Casino-csoport lett az első hivatalos riválisa az állami Szerencsejáték Zrt-.nek az online sportfogadási piacon. Ugyanis a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának nyilvántartásából az derül ki, hogy a hatóság június 27-én távszerencsejáték szervezési engedélyt adott az LVC Diamond Kft.-nek Vegas Sports néven.

Azaz a budapesti kaszinókat is üzemeltető cégnek a vegas.hu oldalán már különböző sporteseményekre is legálisan lehet fogadni.

Az mfor.hu arról is ír, hogy egy százmilliárdos piacról van szó: a Szerencsejáték Zrt. tavaly 822 milliárd forintos árbevétellel zárt, Mager Andrea vezérigazgató pedig elmondta, hogy az online sportfogadás a bevételük 20 százalékát adja, ez 160 milliárd forintot jelent. Ráadásul a gazdasági portál külföldi adatok alapján arra jutott, hogy a hazai sportfogadási piac bőven bír növekedési potenciállal. Csehországban 2021-ben a sportfogadás egy főre jutó forgalma közel négyszerese volt a magyar összegnek.

Az öt budapesti kaszinó (Sofitel, Corvin, Atlantis, Tropicana, Átrium) koncessziós jogát 2056-ig birtokló LVC Diamond Kft.-nek nagyon jó éve volt 2022-ben: tavaly 48,1 milliárd forint árbevétel és 19,2 milliárd forint profit jött össze.

Kapcsolódó
Habony Árpád decemberben szállt be a kaszinóbizniszbe, máris nyert 2,5 milliárdot
Ha csak a tavalyi nyereséget vesszük figyelembe, akkor a hátralévő 34 éves koncessziós időszakban 655 milliárd forintot kasszírozhatnak a tulajok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik