Belföld

Csepelen tömegesen tiltakoznak a szülők: nem hosszabbították meg két iskola igazgatójának mandátumát

FACEBOOK
FACEBOOK

Szivecskés rajzok, és búcsúztató molinók díszítik a csepeli Kölcsei Ferenc Általános Iskola kapuját. A feliratok István bácsit búcsúztatják. Málek István, az iskola igazgatója, de már nem sokáig, augusztusban lejár a megbízása.

Borbély Lénárd, a kerület a Fideszből kiszorított polgármestere június végén a Facebookján tette közzé a hírt, hogy Málek Istvánt, illetve Vargáné Andrási Editet, a Katona József Általános Iskola igazgatóját eltávolították posztjáról.

Az RTL Híradó beszámolója szerint már csaknem kétezren csatlakoztak ahhoz a petícióhoz, amivel csepeli szülők azt próbálják megakadályozni, hogy elküldjék két kerületi iskola vezetőjét. Hiába voltak ők és a diákok is megelégedve az igazgatókkal, a pályázatukat mégis elutasították. A szülői munkaközösségek arról tájékoztatták a Híradót, hogy az elutasított pályázatok felülvizsgálatát kérik a Dél-Pesti Tankerületi Központtól, és aláírásokat is gyűjtenek, amit az oktatásért is felelős Belügyminisztériumnak fognak elküldeni a jövő héten.

A csepeli polgármester szerint a két iskolaigazgatónak Németh Szilárd kormánybiztos, csepeli Fidesz-elnök miatt kell távozni posztjáról. Borbély azt írta,

Tudjuk, hogy a politikai ítéletet Németh Szilárd hozta meg.

Németh Szilárd szerint ez hazugság. A rezsibiztos a közösségi oldalán reagált:

Borbély úr minden neki nem tetsző történet mögött engem vél felfedezni. Folyamatosan és egyre betegesebben hazudik, álhíreket gyárt rólam és gyűlöletet gerjeszt személyemen keresztül a Fidesz ellen a közpénzen fenntartott önkormányzati és a baloldali, Soros által kitartott médiában egyaránt.

Az RTL próbálta megtudni a Belügyminisztériumtól, hogy a tiltakozás hatására megváltoztatnák-e a döntést. Erre nem kaptak választ. A BM-ben azt közölték, hogy az igazgatók teljesítményét elismerik ugyan, de indokoltnak tartják azt is, hogy mások is lehetőséget kapjanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik