Belföld

Csavarhúzóval szurkálta meg az ismerősét

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványát alaposnak találva a nyomozási bíró elrendelte egy 19 éves salgótarjáni férfi letartóztatását, akit több bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítanak – olvasható a Nógrád Vármegyei Főügyészség hétfői közleményében.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozásának adatai szerint a fiatal férfi 2023. június 21-én a hajnali órákban egy salgótarjáni autóbuszmegállóban beszélgetésbe elegyedett egy ittas emberrel, majd egy közeli boltban alkoholt vásároltak és közösen elfogyasztották. A másik férfi felajánlotta a gyanúsítottnak, hogy az autóbusz indulásáig várakozzanak a közeli lakásában, ahol a két férfi „füst” nevű bódító anyagot is fogyasztott.

Beszélgetésük során a sértett elmesélte a vendégének, hogy az autója a ház előtt parkol, amire a férfi elhatározta, hogy ellopja azt. Amikor a sértett a mosdóban volt, kutatást végzett, és magához vett egy csavarhúzót, amivel a visszaérkező vendéglátóját több alkalommal háton, mellkason és tenyéren szúrta. A megsebesült férfi ki tudott szaladni a lakásból, hogy segítséget kérjen.

A gyanúsított ezt követően a lakásból megszerzett indítókulccsal kinyitotta a sértett autóját és elhajtott vele. Az időközben riasztott rendőri egységek többszöri felszólítására sem állt meg, csak hosszas követés után sikerült intézkedés alá vonni.

A szurkálás következtében a sértettnek mellkasán és kezén nyílt, nyolc napon belül gyógyuló sebei keletkeztek, azonban figyelemmel az elkövetés eszközére és módjára, a súlyosabb sérülések elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

A fiatal férfi terhére róható továbbá, hogy 2023. május 21-én egy salgótarjáni benzinkúton egy ismerőse autójában ült, és amíg a sértett bement az üzlethelyiségbe, hogy kifizesse a tankolt üzemanyag árát, a terhelt átült a volán mögé, elhajtott egy közeli településre, ahol eladta az autót.

Cselekményeivel összesen 300 ezer forintnyi kárt okozott, mely a lefoglalásokkal megtérült. A Salgótarjáni Járási Ügyészség a felfegyverkezve elkövetett rablás, a súlyos testi sértés kísérlete és a lopás miatt indítványt tett a büntetett előéletű férfi letartóztatására, melyet a nyomozási bíró az elkövető jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében jogerősen el is rendelt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik