Belföld

Rovarölőszert szállító tehervonat siklott ki Kétpónál

Egy 12 vagonból álló tehervonat több kocsija is kisiklott eddig ismeretlen okból vasárnap Tiszatenyő és Mezőtúr között, emiatt jelentősen nő a menetidő a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon – közölte a Mávinform a korábbi információt pontosítva az MTI-vel.

A balesetben senki sem sérült meg, de a műszaki mentés és a pálya helyreállítása hosszabb időt vesz igénybe.

A rendőrség információi szerint a kisiklott hat vagonból ötben fokozottan tűzveszélyes anyagot szállítottak.

A katasztrófavédelem azt közölte, hogy egy vasúti átkelőnél történt a baleset. A felborult vagonok közül kettő környezetre veszélyes anyagnak minősülő, folyékony rovarölőszert szállított. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja, és a helyszínen van a katasztrófavédelmi mobil labor is. A környező házak lakóinak elővigyázatosságból védőtávolságon kívül kell tartózkodniuk.

A kocsik Kétpónál siklottak ki, az érintett szakaszon nem közlekedhetnek a vonatok. A vasúttársaság tájékoztatása szerint a Budapestről induló vonatok csak Szolnokig közlekednek, az utasok onnan a Debrecenbe tartó InterRégió vonatokkal utazhatnak Törökszentmiklósig. Törökszentmiklós és Mezőtúr között pótlóbusz jár. A Békéscsaba felől a főváros felé tartó vonatok Mezőtúrig közlekednek, az utasok Mezőtúr és Törökszentmiklós között pótlóbusszal utazhatnak, Törökszentmiklóson újra át kell szállniuk. A Tiszatenyőre utazók a szentesi vonatokat vehetik igénybe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik