Belföld

A PestiSrácok szerkesztőségében informálódott a magyar médiahelyzetről az orosz hírügynökség tudósítója

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Szófia Afanaszjeva, a Rosszija Szegodnya orosz állami hírügynökség budapesti tudósítója a PestiSrácok szerkesztőségében járt, hogy a magyar média helyzetéről érdeklődjön. Ebben Huth Gergely főszerkesztő mellett Georg Spöttle és Dezse Balázs sietett a segítségére, adta hírül a kormánypárti PestiSrácok (PS).

Afanaszjeva hangsúlyozta:

az orosz közvélemény szemében felértékelődött Magyarország, a kormány békepárti álláspontja miatt.

Mint mondta, Oroszország tisztelettel viszonyul a magyarokhoz, függetlenül attól, hogy Magyarország az EU és a NATO tagja. Elmondása szerint a Budapestről küldött tudósításai összeállításakor a magyar közmédia, a Hír TV, az ATV és a PestiSrácok.hu híreiből tájékozódik.

A PS munkatársai elmondták, hogy az orosz-ukrán háborúról szóló tudósításaiban igyekeznek mindkét oldal hírforrásait szemlézni, és nem igaz, hogy az orosz vagy az ukrán állásponttal azonosulnának. Ezzel szemben Georg Spöttle, a lap biztonságpolitikai szakértője korábban kijelentette, hogy maximálisan Oroszországot támogatja a háborúban.

A magát az oroszok ellen harcoló 56-osokról elnevező PS azt is fontosnak tartotta elmondani az orosz állami média munkatársának, hogy a „Soros-féle hatalmi hálózat” és David Pressman amerikai nagykövet állításaival szemben nem árulták el az 1956-os szabadságharcot, hiszen akkor a megszállók között nagy számban voltak ukrán katonák is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik