Belföld

Órákig nem tudott elindulni egy vonat Kelenföldről, mert spanyol fiatalok lepték el az InterCityt

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Spanyol fiatalok lepték el csütörtök reggel a Budapestről Ljubljanába induló InterCityt a Kelenföldi pályaudvaron – írja a hvg.hu. A „tömeges utasforgalom” miatt nagyjából három órás várakozás után indult el a Citadella InterCity. A hvg.hu úgy tudja, a vagonokat ellepő tömeg miatt a vonatról le kellett menekíteni egy állapotos nőt, aki pánikrohamot kapott, és egy idős nőt is, aki rosszul lett.

A tömeg olyan spanyol fiatalokból áll, akik egész Európára szóló ingyenes jeggyel utaznak, ennél fogva nem kell külön vonatjegyet vásárolniuk, és így nem jelenik meg az utasigény az érintett közlekedési vállalatok rendszereiben. A Mávinform a Facebookon jelezte, hogy a vonatra a férőhelyeknél sokkal többen szálltak volna fel, így a vonathoz pluszkocsikat kapcsoltak.

A spanyol csoport nem jelezte előre utazási szándékát. Egy közel háromszáz főből álló csoport bárhol a világon, bármilyen vasútállomáson problémát okozna, ezért is kéri a vasúttársaság nyomatékosan, hogy a nagyobb számú csoportok utazását előre jelentsék le, hogy tervezett szerelvényerősítéssel készülhessen a megnövekedett utasforgalmi igényre.

– közölte az Iho.hu-val a MÁV-Start. A cikkből az is kiderült, hogy a helyzetet nehezítette, hogy a mozdonyvezető szolgálati ideje 11:40-kor lejárt. Végül a váltással 12:02 perckor tudott elindulni a vonat Kelenföldről, miután két újabb kocsit hozzákapcsoltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik