Belföld

150 ezer forintos albérletpénzt adnak a terézvárosi tanároknak

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A pedagógusok anyagi megsegítésének és a pályaelhagyók számának csökkentésének érdekében próbál fellépni a VI. kerületi önkormányzat, amely szerint a kedden elfogadott státusztörvény hatása már most is érezhető a kerület intézményeiben, írja a Hvg.hu. A lap szerint a kerületi közgyűlés döntésének értelmében az önkormányzat kötelékéhez, de a státusztörvény hatálya alá tartozó pedagógusok közül 18-nak adnak havi bruttó 150 ezer forint albérlet-támogatást három éven át.

A támogatásban részesülhetnek az óvodapedagógusok mellett bölcsődei dolgozók, szociális munkások, rendőrök is, akik szintén olyan alacsony megbecsülést kapnak az államtól, hogy kompenzáció nélkül már elhagyták volna hivatásukat – olvasható a közleményben.

Hiába nagy ezeken az embereken a felelősség, a munkájuk becsülete egyre alacsonyabb. Ezért az önkormányzatoknak át kell venni valamelyest az állami feladatokból, ellenkező esetben a rendszer már működésképtelen lenne. A kérdés csak az, meddig képes egy önkormányzat betömködni a lukakat elfedve azt, hogy mekkora a baj

– mondta Soproni Tamás, a kerület polgármestere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik