Belföld

„Fogadjon örökbe egy méter utat!” – meglepő akcióba kezdett a II. kerület

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Fogadjon örökbe egy méter utat – ezt kéri a II. kerületben élőktől Őrsi Gergely. A polgármester kezdeményezéséről – amelynek keretében a kerület megpróbálja kiegészíteni az útfelújításokra fordítható büdzsét – az rtl.hu számolt be.

A csatorna Híradójának stábja Budán, a Hűvösvölgyi úton autózott és valóban óriási kátyúkra bukkant, ezeket az autósok úgy próbálják elkerülni, mintha csak egy akadályversenyen lennének. A Szilágyi Erzsébet fasoron Őrsi Gergely úgy fogalmazott:

Ha egy mentő beteget szállítva végighalad az úton, az a zötykölődés legfeljebb egy olyan betegnek segít, akinek veseköve van. Egyébként veszélyes.

A polgármester közölte, ez az út ugyan nem az általa vezetett kerülethez tartozik, mégis rengeteg itt élő használja – 26 ezer autó megy el naponta ezen a szakaszon. Egyelőre itt, 2000 négyzetméterre 300 millió forintot különítettek el. „Ehhez létrehoztunk egy adományszámlát, aminek az a neve, hogy Fogadjon örökbe egy méter utat, és szép számmal gyűlnek rajta az adományok. Eddig már harminc ember utalt” – mondta el a polgármester.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik