Belföld

Orbán: Erős emberekre nagy szükség van, mert az igazság erő nélkül keveset ér

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az erőseknek kötelességük megvédeni a gyengébbeket. Erős emberekre nagy szükség van, mert az igazság erő nélkül keveset ér

– mondta Orbán Viktor szombat délelőtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztavatásán mondott beszédében.

A miniszterelnök lát olyan fiatalokat is, akik szeretik a könnyebb végén megfogni a dolgokat, nem szeretnek felelősséget vállalni, nem akarnak elkötelezödni valami mellett. Van, aki kinövi mindezt és a könnyű lebegés helyet jelentőséget ad az életének – tette hozzá Orbán, majd megállapította: aki a felelősségteljes életet, a tiszti hivatást választja, az a magyarságát is vállalja.

Önök ma vállalják, hogy nehéz időkben is erősek maradnak, megvédik az elesetteket. Önök nehéz, de az erényekkel kikövezettet utat választották

– mondta beszédében a miniszterelnök. Ezután rátért arra, hogy: olyan időket élünk, amikor a világ alapjaiban reng. Ez alól mi sem vagyunk kivételek, hiszen a rengés epicentruma a szomszédban van.

Szükség van erős országra, erők kormányra, erős hadseregre, erős rendvédelmi szervekre – összegzett a miniszterelnök, majd hozzátette:

Olyan idők jönnek, amikor a gyenge népek elvesznek, az erősek megmaradnak. Minden nap erősíteni kell saját védvonalainkat.

Orbán beszédét azzal zárta, hogy ma Magyarország Európa egyik, ha nem a legbiztonságosabb országa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik