Belföld

Hollik a legfőbb ügyészhez és a pénzügyminiszterhez fordult Karácsony „pénzmosási botránya” miatt

MTI/Bruzák Noémi
MTI/Bruzák Noémi

Hollik István írásbeli kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez és a pénzügyminiszterhez Karácsony Gergely „pénzmosási botrányával” kapcsolatban – írja az állami hírügynökség.

A Fidesz kommunikációs igazgatója Facebook-oldalán pénteken úgy fogalmazott: „tettem ezt azért, mert az ügy és a főpolgármester hányaveti válasza minimum gyanút keltő”.

Gondoljunk csak bele: életszerű-e az, hogy Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti kampányát segítő egyesület számlájára több mint 457 milliót tesznek fel készpénzben, miután Karácsony Gergely visszalépett? Hihető-e az egész balhé a pénzmosás gyanúja nélkül, ha tisztázzuk: az április 3-i választás után 126 milliónyi készpénzt tesznek fel a számlára kampányolni?

– fogalmazott a kormánypárti politikus.

Ráadásul a készpénzes befizetések 13 alkalommal haladták meg a tízmillió forintos értékhatárt, ezen belül pedig öt alkalommal az ötvenmillió forintot is. Arról nem is beszélve, hogy a készpénz nagyobb része külföldi valutában volt. Ezek felvetik a pénzmosás gyanúját – írta.

Éppen ezért írásbeli kérdéssel fordultam a Legfőbb Ügyészhez és a Pénzügyminiszterhez! Mellébeszélés és gyermekded mesék helyett, amiket a dollárbaloldal előad, ideje tisztán látnunk!

­– fogalmazott Hollik István.

Kapcsolódó
Váratlanul találta el a titkosszolgálat Karácsonyt, a főpolgármester még nem is tudott kiegyenesedni
Karácsony Gergely a 99 Mozgalomnál felbukkant százmilliós tételekre eddig csak nehezen hihető magyarázattal szolgált. Utánanéztünk a szervezetnek, ám ettől az összkép még homályosabb lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik