Belföld

„Az, hogy a miniszter mit beszél, engem nem érdekel” – ismét a fóti fideszes polgármester hathavi jutalmáról szavaznak

MTI/Máthé Zoltán
MTI/Máthé Zoltán

Ismét a város Pénzügyi, Jogi és Gazdasági Bizottsága elé került egy előterjesztés Fót fideszes polgármesterének, Vass Györgynek a hathavi jutalmáról – írja a Magyar Narancs.

„Alszom erre egyet, elgondolkodom rajta” – ezt válaszolta Vass, amikor tavaly novemberben arról kérdezték: felveszi-e a hathavi jutalmát? Az önkormányzatban akkor azt tervezték, hogy csaknem bruttó hatmillió forintos jutalmat szavaznak meg neki, csakhogy ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is helytelenítette egy kormányinfón. Végül Vass nem vette fel a jutalmat.

A tegnapi bizottsági ülésen már tárgyalták az előterjesztést, melyet a hat fideszes bizottsági tag meg is szavazott. A képviselő-testület elé jövő hét csütörtökön kerül. A polgármester azt mondta, megnézték a zárszámadást, hogy mennyit ruháztak be saját erőből és mennyit pályáztak, és az jött ki, hogy tavaly év végén 4,1 milliárd forint plusszal fordult a város. Azt is elmondta, hogy nemcsak ő kap jutalmat, hanem például tavaly a polgármesteri hivatal munkatársai és az intézményvezetők is kéthavi jutalmat kaptak.

Nem tartja furcsának, hogy mindenki kap jutalmat, a polgármester pedig egy buznyákot sem érdemel meg?

– kérdezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik