Belföld

Vallott a kiskunfélegyházi kislányt halálra gázoló kamionos, 1 év 8 hónap fogházat kértek rá

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség azzal a kamionossal szemben, aki tavaly áprilisban halálra gázolt egy biciklijével szabályosan közlekedő kislányt Kiskunfélegyházán.

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta 1 év 8 hónap fogházbüntetést és 3 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltást kértek a vádlottra előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

A vádirat szerint a sofőr derült időjárási és jó látási viszonyok közepette közlekedett a nyergesvontatóból, valamint félpótkocsiból álló járműszerelvénnyel Kiskunfélegyházán.

ugyeszseg.hu

Egy útkereszteződéshez érve a kerékpár-közlekedésre utaló kiegészítő táblával ellátott Stop! tábla ellenére nem biztosított elsőbbséget a kerékpárúton tőle balról érkező gyereknek. A balra kanyarodni akaró sofőr megállás nélkül behajtott az útkereszteződésbe, áthaladva eközben a védett kerékpárúton is, ahol a nyergesvontató bal elejével nekiütközött a kerékpárnak.

A kislány a kerékpárjával együtt az úttestre zuhant, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A tragédia azért következett be, mert a kamionsofőr megszegte a KRESZ elsőbbség adásra vonatkozó rendelkezését.

Az ügyész elmondta még, hogy a kamionos beismerte a bűnösségét a nyomozati szakban, és azt mondta, hogy nem vette észre a biciklivel közlekedő gyereket. Az ügyészség egy év nyolc hónap fogházbüntetést és három és fél éve járművezetéstől eltiltást kért a halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolt kamionosra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik