Belföld

Ungár Péter: Végtelenül primitív a kormány és a hozzá tartozó média

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Az elmúlt napokban a kormányhoz közel álló médiában arról cikkeztek, hogy Donáth Anna momentumos politikus bevallotta, hogy pszichológushoz jár.

Ungár Péter, az LMP társelnöke a Facebookon fejtette ki ezzel kapcsolatos véleményét. „A magyar politika nehéz helyzetét jól jelzi, hogy az elmúlt napok leghevesebb vitája arról szólt, probléma-e, ha Donáth Anna  pszichológushoz jár” – írta a politikus, aki szerint természetesen nem probléma, erről pedig kár is többet beszélni.

„A valódi probléma az, ahogy egy ilyen rendkívül fontos kérdést a magyar politika feldolgoz. Az egyik oldalon csak az ostoba karaktergyilkosság és provokáció, a másik oldalon pedig a védekezés” – fejtette ki.

Ungár szerint az nem egy társadalmi kérdés, hogy Donáth Anna EP-képviselőként, vagy ő egy tehetős családból jövő pártelnökként igénybe veszi-e pszichológus segítségét. „A probléma az, hogy ma a társadalombiztosítás nem fedezi kellő mértékben egy pszichoterápia költségeit, ezért millióknak nincs is lehetősége ezt a döntést meghozni” – jelentette ki.

A kormánypárt és a hozzátartozó média valóban végtelenül primitív hozzáállásának a legsúlyosabb következménye az, hogy több tízezer ember van ma az országban, akik komoly problémákkal küzdenek, kérnének is segítséget, de egyszerűen ezt nem tehetik meg.

Közölte, „nekünk az a dolgunk, hogy az ő érdekeit képviseljük, márpedig őket nem nyugtatja, ha mi magunk felvállaljuk, hogy voltunk már pszichológusnál, hanem inkább dühíti”.

Donáth Anna korábban szintén reagált a propagandában megjelentekre, hangsúlyozva, hogy büszkén vállalja, hogy pszichológushoz jár, ez ugyanis – miként fogalmazott – „a mi generációnknak ez már egyáltalán nem tabu”. A képviselő arról is írt, hogy elsősorban megelőzésként jár pszichológushoz, hogy meg tudjon küzdeni az ellenzéki politikusként őt ért lelki kihívásokkal. Donáth szerint a legtöbb ellenzéki politikus megtapasztalja, milyen folyamatos gyűlölet- és lejáratókampányok célkeresztjében lenni.

„Ami viszont társadalmilag is káros, hogy a propaganda gúny tárgyává teszi a pszichológust, a terápiát. Az önmagán dolgozó, a problémáival szembenézni képes ember példakép. Ez az egészséges, ez a jó működés. A pszichológushoz járó ember erős. A pszichológushoz járó embert stigmatizálni, gúnyolni: butaság és felelőtlenség” – írta a momentumos politikus.

A témában a Magyar Nemzet internetes oldalán jelent meg egy szöveg azzal a címmel, hogy „Pszichológus segíti Donáth Annát, hogy ne bizonytalanodjon el”. A szövegben ezt írták: „pszichológus és coach támogatását is igénybe veszi Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője – vallotta be a párt egykori elnöke egy ma megjelent interjúban, amit a 444.hu-nak adott. Donáth szerint nem elég a belső körből kapott megerősítés, hanem szükség van külső támogatásra is, mert nagyon könnyű elbizonytalanodnia”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik