Belföld

Letiltják a be- és kifizetéseket júliustól az illegális szerencsejáték-oldalakra

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) a bankokkal együttműködve megkezdi az illegális szerencsejátékokkal összefüggő bankszámlák pénzforgalmi blokkolását, vagyis az engedély nélküli szerencsejáték-oldalakkal kapcsolatos be- és kifizetések korlátozását 2023. júliusától. Ugyanezen időponttól a magyar bankok a törvénysértő szerencsejáték oldalakra irányuló bankkártyás fizetéseket is visszautasítják, közölték.

A szerencsejáték ágazatot felügyelő SZTFH-nak az online térben is kiemelt célja a játékosok védelme. Ennek érdekében a Hatóság folyamatosan ellenőrzi az illegális online szerencsejátékokat, és az ellenőrzések alapján bírságot szab ki, illetve elrendeli az érintett honlapok blokkolását.

Az SZTFH a pénzforgalmi blokkolással összefüggésben felhívja a figyelmet a szabálSzigorytalan online szerencsejáték veszélyeire is.

Az ilyen oldalak amellett, hogy nem vetették alá magukat a kiskorúakat és sérülékeny csoportokat védő szigorú magyar előírásoknak, a játékosok személyes és banki adatainak védelmét sem biztosítják

– fogalmaztak.

Az SZTFH hangsúlyozza, hogy a korlátozásokat követően az engedély nélküli oldalakon elért nyeremények kifizetése is bizonytalanná válik.

A hatóság azt javasolja, hogy a játékosok tájékozódjanak az SZTFH honlapján arról, hogy az adott internetes oldal rendelkezik-e engedéllyel, mivel csak így biztosítható, hogy a játékos hozzájut a nyereményéhez, és nem élnek vissza személyes és banki adataival.

Kapcsolódó
Államosítanák a bukmékerirodákat, Rogán Antal javaslatára
Átírnák a szerencsejátékról szóló törvényt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik