Belföld

Csalókra figyelmeztet a Honvédelmi Minisztérium

Varga Jennifer / 24.
Varga Jennifer / 24.
Visszaélnek a nevével. Nem árul dohányterméket.

A Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar közös közleményben hívta fel partnerei, a dohányipari üzletágban tevékenykedő civil szereplők figyelmét arra, hogy illetéktelenek visszaéltek a Honvédelmi Minisztérium, valamint alárendelt szervezetei, intézményei nevével – írja a honvédelem.hu.

A csalók a jelenlegi gazdasági helyzetet kihasználva olyan valótlan ajánlatot terjesztenek, amelyben különböző dohányipari termékeket ajánlanak kedvezményes áron, objektumátalakítási okokra hivatkozva.

A Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar nem foglalkozik dohányipari termék értékesítésével!

Mint az államháztartási rendszerben működő költségvetési szervek (sem intézményi szinten, sem a kapcsolódó cégeik szintjén) nem indítanak ilyen jellegű megkereséseket, látszólagos ajánlati felhívásokat. Bármilyen nemű beszerzés csak a jogszabályoknak megfelelően, a hivatalos elérhetőségeken keresztül történik.

Ennek dacára már korábban is többször tapasztaltak tárca tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó cégek hasonló visszaéléseket, amelyek miatt a jogi lépéseket mindig megtették. A Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar nem használ sem gmail, hotmail, yahoo, sem .eu kiterjesztésű e-mail fiókokat. Minden cím, amiben ilyen kiterjesztés szerepel – függetlenül attól, hogy van benne utalás a minisztériumra, a honvédségre vagy háttérintézményre – hamis felhasználás eredménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik