Belföld

Ungár Péter: Varga Judit nem új feladatot kapott, hanem megbukott

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Sok minden más mellett azért jelent problémát, ha egy párt olyan sokáig van olyan domináns pozícióban, mint a Fidesz, mert a rendszer egy idő után már irreálisan kevés energiát fordít az ország működtetésére, és irreálisan sokat a saját tökéletességének bizonyítására

– írta Ungár Péter szerda délelőtt Facebook-oldalán. Az LMP társelnöke szerint „az ilyen rendszerekben például fontosabb kitartani az oroszbarát politika mellett, még akkor is, ha ezért hatalmas árat fizet minden magyar ember, mert a hatalom szempontjából nagyobb kockázat elismerni azt, hogy az elmúlt tíz évben hibáztunk, mint nekiállni a hiba kijavításának”.

Egy ilyen rendszerben nem képzelhető el, hogy a hatalom bármelyik képviselője megbukik. Vagyis persze megbuknak, de ezt tagadja a rendszer, és ilyenkor halljuk a jól ismert frázist, mely szerint „érdemei elismerése mellett új feladatokat kap”. Nekünk viszont érdemes nem bedőlni ennek a színjátéknak. Azzal, hogy Varga Judit lett a Fidesz EP-listavezetője, nem új feladatott kapott, hanem megbukott

– vélekedett. „Ha nem dőlünk be a színjátéknak, ha nem gondoljuk azt, hogy ez a döntés is csak Orbán Viktor egy újabb ördögi lépése a sakktáblán, akkor ez siker a független nyilvánosságnak, és részben siker és útmutató az ellenzéknek. A sajtó feltárta az egészen döbbenetes botrányokat a minisztériumban, a Fidesz túl akart lépni rajta, de a következetes és kitartó támadások miatt be kellett látnia, hogy nem tudja megtenni, és ezért egy fontos emberét most fel kell áldoznia. A rendszer bukását pedig nem egy nagy kordonbontás fogja elhozni, hanem sok tucat ilyen eredményből fog felépülni”, írta Ungár.

Varga Judit a Magyar Nemzetnek adott interjújában jelentette be, hogy július 31-ével lemond az igazságügyi minisztérium vezetéséről. A Magyar Nemzet kedden írta meg, hogy Varga vezetheti a Fidesz EP-listáját 2024-ben, ezt a miniszter nem kívánta megerősíteni, mert erről még a Fidesz elnökségének is döntenie kell, de azt elárulta, hogy a választás után az Európai Parlamentben szeretné a magyar emberek érdekeit képviselni, és addig is aktívan bekapcsolódik a kampányba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik