Belföld

Hamis diplomát talált az egri városvezetés az egyik cégvezető-jelölt múltjában

Eger alpolgármestere szerint az önkormányzat központi cégének megbízott vezetője csalás és okirat-hamisítás gyanújába keveredett

A Heol cikke szerint erről Minczér Gábor szerdán sajtótájékoztatón beszélt, amikor a Városgondozás Eger Kft. vezetői posztja körüli harcokról adott tájékoztatást. Az alpolgármester szerint a közgyűlés többsége tavaly október óta próbál új vezetőt tenni a cég élére, de ez eddig nem sikerült.

Sorozatosan eljárási hibákat vétenek. Május 31-én a vezető mandátuma lejárt, viszont az Evat Zrt. nem hajtotta végre az április 27-ei közgyűlési döntést, miszerint új pályázatot kell kiírni a posztra. Végül egy hónap késéssel megjelent a pályázat, ami viszont szintén hibás, ugyanis kimaradt belőle, hogy a pályázónak rendelkeznie kell 3 év vezetői tapasztalattal

– mondta.

Minczér hozzátette, időközben négy hónapra az Evat kinevezte Balázs Ernőt, és elindult az átadás-átvétel folyamata. Az alpolgármester szerint Balázs Ernő önéletrajzából kiderült, hogy nincs felsőfokú végzettsége.

Ám kezembe került Balázs Ernő egy 2014-es munkaköri leírása, melyhez mellékeltek egy dokumentumot. Ez azt igazolná, hogy villamosmérnöki felsőfokú képesítéssel rendelkezik.

Az alpolgármester elmondta, hogy megkereste a diplomán feltüntetett Kandó Kálmán Főiskolát az üggyel kapcsolatban, és onnan azt jelezték, hogy a diplomát nem ők adták ki, nyilvántartásukban nem szerepel.

Mindez felveti, hogy okirat-hamisítás és csalás történhetett, az iskola büntetőfeljelentést tesz, és azt javasolják, hogy önkormányzat is tegye meg ugyanezt. Felszólítjuk az Evat Zrt-t is, állítsák le az átadás-átvételi folyamatot, és indítsanak vizsgálatot.

A sajtótájékoztatót követően a polgármester, Mirkóczki Ádám közösségi oldalán posztolta a Kandó Kálmán Főiskola jogutód intézménye, az Óbudai Egyetem levelét, melyben részletesen leírják, miért nem szerepelhet nyilvántartásukban a Balázs Ernő által csatolt diploma. A polgármester által posztolt levél szerint az egyetem büntetőfeljelentést tesz az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik