Belföld

Patkányok szaladgálnak a Déli pályaudvaron – videó

Magyar Kétfarkú Kutyapárt / Facebook
Magyar Kétfarkú Kutyapárt / Facebook

Ingyenes állatsimogatóval kedveskedett a MÁV a gyerekeknek – ezzel a megjegyzéssel posztolt vasárnap videót Facebook oldalán a Magyar Kétfarkú Kutyapárt. A felvételen jól látszik, hogy patkányok rohangálnak a Déli pályaudvaron, egy betonplacc közepén lévő kis zöld területen.

A párt elnöke az RTL Híradónak azt mondta,

Egyik nagy problémánk, hogy a nagyvárosi ember nagyon eltávolodott a természettől, és gondolom, ennek a problémának az orvoslására létrehoztak itt egy állatsimogatót itt a kerengő közepén, ahol patkányokat lehet megsimogatni, amíg a gyerekek várják a vonatot.

A csatorna riportja szerint a pályaudvar bent pont annyira megnyerő, mint kint: a váróterem egy része is kordonokkal van leválasztva, a vágányok felőli oldalon pedig deszkákkal kitámasztott OSB lapok sorakoznak. A kormány már 2016-ban fontolóra vette a Déli lebontását, mert zöldíteni akarták Budapestet.

„Ezért tárgyalunk a Déli pályaudvar lebontásáról és egy nagy zöldterület létrehozásáról, hogy a város még élhetőbb legyen az itt lakók számára, és ne csak szerethető legyen a turisták számára. Ez nagyon fontos, hogy a zöldfelületek arányát nagy mértékben növelni kell” – ezt nem egészen nyolc évvel ezelőtt mondta Lázár János miniszter egy kormányinfón, emlékeztet az RTL.

A MÁV írásban azt közölte a csatornával, hogy

a Déli pályaudvart már nem akarják elbontani, helyette elkezdődött a komplex felújítási tervek elkészítése. A MÁV saját forrásból az utascsarnok korszerűsítését tudja vállalni, az azon kívüli területek felújítására és akadálymentesítésére pedig az Európai Uniótól vár támogatást a Magyarország.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik