Belföld

Dunába ugrott a rakparton ittasan menekülő ámokfutó, majd átúszott az Óbudai-szigetre

police.hu
police.hu

A Dunán átúszva menekült a rendőrök elől egy 32 éves ittas sofőr Óbudán. A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a férfire.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi tavaly májusban ittasan, biztonsági öv használata nélkül, egy lejárt műszaki érvényességű, fogalomból kivont kocsival  közlekedett Óbudán.

Nagy sebességgel és szabálytalanul kanyarodott le az Árpád hídról, amit kiszúrtak a zsaruk és utána mentek, hogy megállítsák. A sofőr beletaposott a gázba, amikor észlelte a rendőröket, ezért a járőrök szirénát használva üldözőbe vették.

Az autós menekülés során, a piros lámpán áthajtva, az egyik utcán jobbra kanyarodott, majd végül behajtott a Harrer Pál utcai parkoló végébe. Az ittas sofőr itt kiszállt az autóból, amit járó motorral az út közepén hagyott, ő pedig gyalog menekült tovább a rakpart felé, majd végül átúszott a Dunán az Óbudai-szigetre, ahol azonban a rendőrök elfogták.

Az ügyészség letöltendő börtönt kért az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolt férfire azzal, hogy tiltsák el a közúti járművezetéstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik