Belföld

Belefulladt egy 43 éves külföldi férfi a Lupa-tóba

Egy középkorú, külföldi állampolgárságú férfi merült el egy bányatóban Pest vármegyében, közölte a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Facebook-oldalán. Mint írták: a katasztrófavédelem műveletirányításától kapták a felkérést, hogy a szentendrei hivatásos tűzoltókkal, valamint a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatával közösen vegyenek részt az eltűnt személy utáni vízalatti keresésben, amit a helyi vízimentők már megkezdtek.

A szolgálat a víz alatt búvárokkal, míg a felszínen szonártechnikával segítette a hivatásos egységek munkáját. „Sajnos az elmerült személy életét már nem lehetett megmenteni”, írták a posztban.

Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat / Facebook

A Lupa-tó üzemeltetői a Blikknek reagáltak a történtekre, mint írták: egy külföldiekből álló baráti társaság vasárnap késő délután jelezte a budakalászi Lupa-tó munkatársainak, hogy egy ideje nem találják egyik barátjukat.

A strand biztonsági szolgálata azonnal megkezdte a keresést a parton és a hangosbemondón keresztül, a vízimentők pedig a vízben is, bár az eltűnés pontos helyszínét a férfi társai nem tudták meghatározni. Ezért értesítették a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatot is, akik a helyszínre érve búvárokkal kezdték átvizsgálni a vizet.

Hosszas keresés után, valamivel este nyolc óra előtt, találtak a vízben az eltűntre, de akkor már nem lehetett rajta segíteni.

A baráti társaság elmondása szerint a társuk nem volt jó úszó, számukra is megdöbbentő, hogy a homokkal feltöltött, sekélyebb parti szakaszról miért merészkedhetett mélyebbre.

Frissítünk!

Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az esettel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy nem merült fel idegenkezűség gyanúja és a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja 43 éves férfi halálának a körülményeit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik