Belföld

Halottak voltak az ajánlóívén, könnyen megúszta Gődény jelöltje

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Háromszázezer forint pénzbüntetést szabott ki a Szombathelyi Törvényszék a Gődény György nevével fémjelzett Normális Élet Pártja képviselőjelöltjére a választás rendje elleni bűntett miatt. A Vas megyei országgyűlési képviselőjelölt, Horváth Éva ellen egy tavalyi feljelentés alapján az ügyészség májusban emelt vádat választási csalás miatt.

A nő ajánlóívein többek között olyan ajánlókat is találtak, akik nem szerepelnek a névjegyzékben, de volt, hogy nem stimmelt a név és az aláírás, és előfordult az is, hogy ugyanaz az ajánlás két névvel is szerepelt – írta a Nyugat.hu. Azt írták, hogy a jelölt érvényes ajánlásainak jó részét eleve más névre gyűjtötték, és ezeket a jelölt egy olyan ismeretlentől kapta, akiről fénykép is készült.

Az íveken olyan ajánlások is szerepeltek, amelyeket halott emberek nevére állítottak ki.

A törvényszék május 10-én már hozott az ügyben egy büntetővégzést a háromszázezres pénzbírságról, de az ügyészség magasabb összegű büntetésért fellebbezett. A Szombathelyi Törvényszék végül a június 15-én megtartott előkészítő ülésén hozta meg a jogerős végzését, amelyben helybenhagyta a háromszázezres büntetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik