Belföld

A II. kerület polgármestere kiosztotta a Telekomot, mert természetvédelmi területre szervez fesztivált

FACEBOOK / ÖRSI GERGELY
FACEBOOK / ÖRSI GERGELY

Örsi Gergely II. kerületi polgármester közösségi oldalán szólt be a Magyar Telekomnak, amely a kerület egyik természetvédelmi területére szervezett fesztiválszerű koncertet. Ám erről senkit se értesítettek előre.

A távközlési cég Telekomosok fesztiválja néven hirdetett meg péntek délután egy Szent Iván-éji koncertsorozatot hat fellépővel.

Az esemény engedélyezésére nincs hatásunk, de az elmondható, hogy az esetek többségében nem tartjuk szerencsésnek, ha természetvédelmi területen vagy annak szomszédságában fesztivál szerveződik

– írta a polgármester hozzátéve, hogy azt kérik a szervezőktől és a fesztivál látogatóitól, hogy a repteret és környékét kezeljék természetvédelmi területként, és tartsák be, ami természetjáróktól is elvárható: tartózkodjanak a szemeteléstől, és lehetőség szerint ne zavarják meg a környező élővilág nyugalmát.

Sajnos ez utóbbit meglehetősen nehéz szem előtt tartani egy fesztiválon, ezért sem érdemes természetvédelmi területekhez szervezni hasonló rendezvényt

– közölte Örsi.

A polgármester jelezte, hogy az önkormányzat állapotfelmérést végzett a környező utcákban, hogy ha a rendezvény miatt bármit helyre kell állítani, akkor dokumentált legyen az eredeti állapot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik