Belföld

Szívszorító lett az a tabló, amire a Karinthy Gimnázium távozó tanárai kerültek

Tegnap írtuk meg, hogy miközben a parlament az új pedagóguséletpálya-modellt tárgyalta, a Kossuth téren pedig pedagógusok, diákok és civilek követelték a törvénytervezet visszavonását, csendes méltósággal egy rendhagyó tabló került a Szentistvántelepi Általános Iskola tanári szobájának falára, olvasható Budakalász honlapján.

Ma egy újabb gimnázium távozó tanárainak tablója került ki a közösségi médiába, miután a tanév végeztével ballagási tablót állítottak össze a Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai is a távozó kollégáikról.

A tablóról kiderül, hogy a gimnáziumból távozó tanárok száma összesen 17-re növekedett a tanév végére.A A tablón tavaly kirúgott tanárok képei szürkében, az azóta felmondóké pedig színesben szerepelnek.

Az egyik felmondó azt mondta a 444-nek:

Azt gondoltuk, hogy a távozók arcát is megmutatjuk az embereknek, hogy szembesülhessenek azzal, hogy hány tanár hagyja el az iskolát. Ideje szembenézni azzal, hogy nem csak úgy mondjuk, hogy felmondunk, hanem ezt egyre többen meg is lépjük. Emellett arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy számos iskolában a tantestület jelentős része távozik, mint ahogy nálunk is.

Kapcsolódó
Tablót kaptak a közoktatást elhagyó tanárok a budakalászi iskolában
Nagyon szerettek a Szentistvántelepi Általános Iskolában tanítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik