Belföld

Tovább szigorítana a pedagóguséletpálya-törvényen egy kormánypárti képviselő

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Egy kormánypárti módosító javaslat tovább szigorítana az új pedagóguséletpályáról szóló törvényen – jelentette be Hohn Krisztina, az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője.

Az ellenzéki párt politikusa szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján az általa „bosszútörvényként” emlegetett javaslatról azt mondta: a szerint az integráló iskolákban és óvodákban dolgozó gyógypedagógusoknak heti húsz órát kell tanítással tölteniük.

Dunai Mónika fideszes képviselő azonban egy olyan módosító javaslatot nyújtott be, amely ezt a számot az óvodai gyógypedagógusok esetében huszonnégyre emelné

– ismertette.

Hohn Krisztina kijelentette: semmivel sincs kevesebb munka egy óvodás, fejlesztésre szoruló gyerekkel, mint egy iskolással, így számára érthetetlen a megkülönböztetés. Az LMP ezért szeretné elérni, hogy az óvodai gyógypedagógusok óraszáma is maradjon heti húsz.

Az LMP politikusa sérelmezte, hogy a kabinet az össztársadalmi felháborodás ellenére sem változtatott a szerinte jogfosztó, a pedagógusokat büntető előterjesztésén.

Jelezte, az LMP egy a pályán harminc éve dolgozó óvodai és iskolai fejlesztő pedagógus javaslatára hagyná meg az óraszámot húszban. Hohn Krisztina szerint a kormány kötelessége is az lenne, hogy meghallgassa a szakmában dolgozók véleményét.

Kiemelt képünkön Dunai Mónika, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerepel.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik