Belföld

Karácsony levelet küldött Orbánnak, amiben bejelentette a terveit

A budapestiek véleménye kötelez engem is, a kormányt is, a miniszterelnököt is – erről küldtem levelet Orbán Viktornak. Világosnak kell lennie minden döntéshozó számára: a Budapest-ellenes politika országrontó politika.

– írja Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon.

Karácsony kezdeményezte, hogy a miniszterelnök hívja össze a Budapest-kormány egyeztető fórumot, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsát, valamint tájékoztatta, hogy:

  • Javaslatot terjeszt a Fővárosi Közgyűlés elé, hogy az Alaptörvényben biztosított felterjesztési joggal élve követelje a kormánytól a „Budapestet sújtó sarcpolitika felülvizsgálatát”.
  • Budapest önkéntesen nem fizet több szolidaritási hozzájárulást a kormánynak a tárgyban indított közigazgatási per jogerős lezárultáig.
  • Fizetési felszólítást küld az építési és közlekedési miniszternek a Széchenyi lánchíd felújításához megállapodott kormányzati hozzájárulás 6 milliárd forintjának haladéktalan megfizetésére.
  • Véglegesítik a Lánchíd jelenlegi forgalmi rendjét, folytatják a Clark Ádám tér, illetve a Széchenyi István tér zöldítését célzó tervezést.
  • A budapestiek világos akaratának, az első Budapesti Lakógyűlés eredményének érvényt szerzünk, ez most a dolgunk.

– zárta Karácsony.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik