Belföld

8 millió egy átlagos lagziért? – Olyan drágák lettek az esküvők, hogy sokan inkább halasztanak

Olyan drágulás ment végbe az esküvők árában, hogy sokan későbbre tolják a lagzit, abban bíznak, hogy akkor majd olcsóbban ki tudják hozni  – számol be az ATV riportja.

Egy 80 fős esküvőt ma, ebben az évben megszervezni körülbelül 8 millió forint alatt nem nagyon lehet. 7-8 millió forint, és ebben akkor minden benne van tokkal-vonóval, de úgy semmi különlegesség vagy extra, illetve a szállás nincs benne

– fogalmazott Hajnik Ágota esküvőszervező.

Idén egyébként átlagosan 30 százalékkal emelkedtek a menyasszonyi ruhaárak Budapesten. Buffo Rigó Dávid, az egyik budapesti esküvői szalon tulajdonosa arról beszélt Híradónknak, hogy a kiadásaik drágultak, többet fizetnek anyaghasználatra.

Míg tavaly átlagosan 3-5 millió forint között mozogtak a lagziárak, idén 30-50 százalékkel emelkedtek, az esküvőszervezők szerint emiatt nagyon sokan elhalasztják a nagy napot. „Sajnos nem számítottunk rá és nem is gondoltuk volna, a tavalyi év sikereit tekintve, hogy az idei év ennyire gyászos és szomorúan alakul” – mondta Tollas Brigitta szertartásvezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik