Belföld

Maruzsa Zoltán: Nagy nehézségben lennétek, ha mindig csak a színtiszta igazat kellene mondani

MTI/Illyés Tibor
MTI/Illyés Tibor

Nagy nehézségben lennétek, ha mindig csak a színtiszta igazat kellene mondani.

– írta Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a Telex birtokába jutott belső levelezésben többek között Antalffy Péternek, a Klebelsberg Központ (KK) Stratégiai és Kommunikációs Főosztályának vezetőjének, Kisfaludy László köznevelésért felelős helyettes államtitkárnak, és a KK szakmai vezetőinek.

A lap azzal kapcsolatban írt kérdéseket az államtitkárnak, hogy a Honvédelmi Minisztérium levélben toborozta az önkéntes katonákat a 2023/24-es tanévben bevezetni tervezett Honvédelem tantárgy oktatására. A Klebelsberg Központ sajtóosztálya véletlenül csütörtökön este 21:31-kor a válasszal együtt továbbította nekik azt a belső levelezést, amit egymás között folytatott le a Telexnek küldött válaszról többek között Maruzsa Zoltán, és a KK kommunikációs főosztálya.

Ebben a kérdésre adni tervezett válasz első verziója ez volt:

A Honvédelem tantárgy szabadon választható, indításáról az érintett intézmények döntenek. A program koordinációját a Honvédelmi Minisztérium végzi. A Klebelsberg Központ még nem mérte fel, hogy az első tanévben hány iskola vesz részt a projektben, az érintett tanév még el sem kezdődött. A tantárgy célját az oktatas.hu oldalon elérhető kerettanterv tartalmazza.

Amiből a végére ez lett:

A Honvédelem tantárgy szabadon választható, indításáról az érintett intézmények döntenek. A program koordinációját a Honvédelmi Minisztérium végzi. A Klebelsberg Központ még nem rendelkezik arról információval, hogy ténylegesen hány intézmény vesz majd részt a következő tanévben a programban. A tantárgy célját az oktatas.hu oldalon elérhető kerettanterv tartalmazza.

A különbség nem nagy, de a KK elmismásolja benne a saját szerepét.

Egyetlen aggodalom van, hogy ha van infójuk arról, hogy a tankerületekkel már egyeztettek, akkor a válaszban valótlant állítunk. Ha valaki kikéri utána közérdekűben, akkor ránk ragad a hazugság

– írta például ennek illusztrálására Péterffy Balázs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik