Belföld

Lázár megerősítette, hogy Dézsi Csaba András lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Győrben

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Lázár János építés- és közlekedésügyi miniszter megerősítette, hogy Dézsi Csaba András lesz a Fidesz polgármesterjelöltje 2024-ben – írja az ugytudjuk.hu.

A mi politikai közösségünk és Magyarország kormánya hálás azért a professzor úrnak, hogy nehéz helyzetben nem hagyott bennünket cserben, vállalta a megmérettetést, és úgy tűnik, hogy jó polgármestere lett Győr városának, dr. Dézsi Csaba András számíthat a kormányra és a kormány is számít polgármester úrra. A lezárás nem azt jelenti, hogy az együttműködést befejezzük, hanem jelenti az összegzést és egy új korszak nyitányát is. Szeretném elmondani, hogy a polgármester úrral dolgozunk azon, hogy az önkormányzati választásokat követően, amikor ő újra polgármester és én még miniszter vagyok, akkor össze tudjuk tenni mindazt, amit a tárcám munkája és a város együttműködése jelenthet.

– fogalmazott Lázár. Az ugytudjuk.hu megjegyzi: érdekes részlet volt, hogy Lázár azt is megköszönte a győrieknek, hogy „a város mintegy 10 milliárd forinttal járul hozzá a szolidaritási adó keretében Magyarország költségvetéséhez”, amely adóról Dézsi már többször is elmondta, hogy az túlzott terhet jelent a városnak.

Izgalmas kampány várható jövőre Győrben, miután nemrég Borkai Zsolt is bejelentette, hogy függetlenként indulni szeretne a jövő évi választáson. Hogy pár ével a szexbotrány után hogyan történhet ez meg? Hát így:

Kapcsolódó
Hogy lehet, hogy a győriek nem kergetik el vasvillával a visszatérni vágyó Borkait?
Dézsi Csaba András annyira elszúrta az elmúlt éveket polgármesterként, hogy Borkai Zsoltnak még valódi esélye is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik