Belföld

Nyugat.hu: szembeszáll a körmendi fideszes polgármesterrel az alpolgármester

MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán

A körmendi Fidesz szervezet több tagja, köztük önkormányzati képviselők mentek el Bebes István polgármester irodájába a napokban, ahol a Nyugat.hu információi szerint közölték a városvezetővel, hogy a jövő évi önkormányzati választáson nem őt, hanem a jelenlegi alpolgármestert, Belencsák Istvánt indítják.

Bebes a lap értesülései szerint kijelentette, mindenképpen elindul a választáson, ha kell, akkor függetlenként vagy civilek támogatásával. A most 67 éves Bebes 2002-től Körmend polgármestere, 1998 és 2014 között országgyűlési képviselő is volt.

A Nyugat.hu Fidesz-közeli információi szerint Bebes az elmúlt években egyre több emberrel került konfliktusba mind a pártban, mind annak körmendi szervezetében, mind az önkormányzatban. A polgármester egy személyben döntött gyakorlatilag minden kérdésről, kihagyva ebből mind a Fidesz körmendi vezetését, mind az önkormányzati képviselőket, mind az alpolgármestert. A lap informátora állítja: Bebes vezetési stílusa, a Fidesz-szervezethez való hozzáállása odáig vezetett, hogy folyamatosan veszítette el maga körül az embereket, köztük legközelebbi munkatársait is.

Belencsák István a lap megkeresésére nem tagadta, hogy polgármesterjelölt lehet jövőre. Annyit mondott, valóban van ilyen irányú szándéka, de pontos tájékoztatást a későbbiekben tud adni. Bebes Istvánt nem érték el.

Ha a Fidesz színeiben valóban Belencsák indul, Bebes pedig függetlenként áll rajthoz, az érdekes helyzetet szülhet, mert a Nyugat.hu úgy tudja, Patonay Imre is újra elindul függetlenként körmendi polgármesteri székért. Patonay 2019-ben a Választás a Városért szervezet színeiben indult, végül 90 szavazattal lemaradt Bebes mögött úgy, hogy a fideszes jelölt 2674, ő pedig 2584 szavazatot kapott.

Kettőjük szembenállásáról és kosaras előtörténetéről bővebben írtunk akkor.

Kapcsolódó
Három évtizedes sportdráma húzódik a körmendi polgármester-választás mögött
Vasi ikertornyok csatája: mester a polgármester ellen. Riport.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik