Belföld

Tarlós István elárulta, kit jelölne a Fidesz helyében főpolgármesternek

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Nyilván nem az én feladatom és kompetenciám eldönteni, ki legyen a kormánypárt jelöltje, nekem erre nincs se felhatalmazásom, se jogosítványom, de elég hosszú ideig betölthettem ezt a pozíciót, ősbudaiként viszonylag jól ismerem a várost, a saját politikai közösségemnek pedig használni szeretnék, ezért elmondom, hogy szerintem talán volt helyettesem, Szentkirályi Alexandra az, aki a legtöbb szavazatot lenne képes produkálni.

Ezt válaszolta Tarlós István korábbi főpolgármester a hirado.hu-nak adott interjújában arra a kérdésre, ő mit tanácsolna, ki legyen a kormánypártok jelöltje a jövő évi választáson.

Hogy miért pont őt javasolja, Tarlós úgy felelt, Szentkirályi a felmérések terén sem szerepel rosszul, de ettől sokkal fontosabb, hogy van városvezetői tapasztalata, öt évig főpolgármester-helyettes volt.

Ismeri Budapestet, a Városházát, nagyon otthon van a humán területen, kiválóan kommunikál, és két idegen nyelven is beszél. Úgy vélem, más jelölt-jelöltekhez képest, Alexandra az, aki a Fidesz táborát sem osztaná meg, van benne lojalitás, ám céltudatos, saját elképzelései is vannak. A női szolidaritás miatt feltehetően sok hölgy is bizalmat szavazna neki – ha nem is a politikusi terepről

– fogalmazott.

A másik kérdés szerinte az, hogy hányan fognak a jelöltjükkel szemben állni, „hogy Gyurcsányék beállnak-e például Karácsony mögé.”

Tarlós azt is elmondta az interjúban, hogy „a fővárost valójában most Gyurcsány vezeti.”

Szentkirályit egyébként egy hónapja a kormányinfón kérdezték, hogy mit szólna a főpolgármester-jelöltséghez. Hogy mit válaszolt, arról itt írtunk bővebben.

Kapcsolódó
Tarlós szerint ostobaság a Lánchíd gyalogoshíddá alakítása
A volt főpolgármesternek nem tetszik a budapesti lakógyűlés ötlete.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik