Belföld

Több mint 3 milliárd forintot keresett tavaly a honvédelmi miniszter

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kereste 2022-ben a legtöbbet a miniszterek és kormánytagok közül – derült ki a kormany.hu-ra feltöltött adatlapokból, amelyet Szalay-Bobrovniczky esetében ráadásul jól el is rejtettek a tavalyi dokumentumok közé. Szalay-Bobrovniczkynek 3 milliárd 61 millió forint külön adózó jövedelme volt, és 31,5 millió forint volt az összevont adóalapja. A politikus kaszinó érdekeltségekkel és többek között csehországi repülőgépgyárral is rendelkezett, ezekről a tavalyi miniszteri kinevezése után le kellett mondania.

A második legtöbbet kereső kormánytag Pintér Sándor belügyminiszter volt, aki 633 millió forintnyi jövedelemre tett szert tavaly, ebből 28,5 millió forint a miniszteri fizetése.

Rogán Antal miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter 425 millió forint jövedelmet vallt be az adóhatóságnak, amelynek a nagyobb része a találmányából származik, legalább is a vagyonnyilatkozatában erre utalt.

Szintén százmilliós nagyságrendű bevétele volt Lantos Csaba energiaügyi miniszternek, aki összesen 205,5 millió forintos jövedelemről tett nyilatkozatot.

Hiába kapott az előző nyáron 135 százalékos fizetésemelést Orbán Viktor miniszterelnök, a nyilvános bevételei jóval elmaradnak a legjobban kereső minisztereitől: Orbán 47,2 millió forintos jövedelemről számolt be a tavalyi évvel kapcsolatosan, ami a miniszterelnöki és a képviselői fizetéséből adódik össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik