Belföld

Magyar Hang: Penészes kenyér és gyanúsan romlott felvágott volt a reggeli a Szent János Kórházban

Balaton József / MTVA
Balaton József / MTVA

Penészes kenyeret, romlott felvágottat kapott reggeliként a Szent János kórház gasztroenterológiai osztályának egyik betege – írja a Magyar Hang. A lap egy fotót is közölt, ami a cikk szerint egy II. kerületi zárt Facebook-csoportban jelent meg. A penészes kenyerről készült fotót a csoport egyik tagja osztotta meg, akinek elmondása szerint a minap ezt az „ételt” kapta az intézményben kezelt édesanyja.

Mint írta, a felvágottat ugyan megette, de valószínűleg az is romlott lehetett, mert utána hányt és egész délelőtt nagyon fájt a hasa. „Nem tudok elmenni emellett a felháborító eset mellett. A kórháznak azonnal jeleztem” – idézte a cikk a posztot.

Hozzátették, hogy az eset azért különösen aggasztó, mert a gasztroenterológiai osztályon olyan betegeket kezelnek, akiknek súlyos, akár életveszélyes emésztőrendszeri problémáik vannak.

A Magyar Hang megkereste az esettel kapcsolatban az Országos Kórházi Főigazgatóságot és az Észak-budai Szent János Centrumkórház sajtóosztályát, ahonnan annyit erősítettek meg, hogy érkezett bejelentés a kórházhoz és folyik vizsgálat, továbbá hogy az intézményben a betegek étkeztetését külső szolgáltató biztosítja.

„Kórházunk 6 telephelyen 1141 betegágyon biztosítja folyamatosan az ellátási területünkhöz tartozó több százezer lakos fekvőbeteg ellátását. A hozzánk érkező panaszokat minden esetben kivizsgáljuk és arról a panaszost értesítjük” – írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik