Belföld

Kövér a Böjte-ügyről és felkapaszkodott sutyerákokról is beszélő Szabó Tímeának: Önnek szakemberhez kellene fordulnia

MTI/Bruzák Noémi
MTI/Bruzák Noémi

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője az Országgyűlésben napirend előtt hazaárulásnak minősítette a kormány oktatás- és egészségügyi politikáját, és ennek alátámasztására az elmúlt napok híreit idézte, beszélt az akkumulátorgyárakról és az Európa-rekord inflációról is, de kitért arra is, hogy valódi gyermekvédelem helyett a kormányoldalon megvédik Böjte Csabát, akinek „felügyelete alatt nyolcéves kisfiúkat erőszakoltak meg a gyermekotthonban, ráadásul azóta kiderült – ő sem cáfolta azt a hangfelvételt, amelyből egyértelműen kiderült –, hogy szeretőt is tartott, szexuális kapcsolatot létesített egy nővel”.

Az ellenzéki politikus azt is mondta, hogy a Fidesz kormányzása során

félművelt, felkapaszkodott szervilis sutyerákoknak adnak milliárdokat olyan filmekre, amiket senki sem néz meg.

Majd azzal zárta felszólalását, hogy ennek a „gigantikus hazaárulásnak” is vége lesz egyszer, és „meglesz a büntetése”.

Szavaira Rétvári Bence belügyi államtitkár válaszolt, szokás szerint a baloldali kormányzás időszakát visszaidézve, valamint azt állítva, hogy az ellenzék a pedagógusok béremelése ellen mesterkedik. A KDNP-s politikus válasza után az elnöklő Kövér László is kiadta magából a feszültséget, és azt mondta Szabónak:

azon rövid időszak alatt, amikor bent tartózkodik az ülésteremben – gondolom, sokan nem bánják, hogy ez így van – nem képes mást csinálni, mint – ahogy szlengben mondják – próbálja széttrolkodni az ülést.

A házelnök szerint amíg Rétvári nem kommentálta bekiabálásokkal Szabó Tímea szavait, „pedig igény lett volna rá”, a párbeszédes politikus megint folyamatosan ezt tette. Kövér ezt infantilis viselkedésnek minősítette. Szabó erre azt felelte (bár a közvetítésben nem lehetett már hallani), hogy ez Kövér véleménye, mire a fideszes politikus így fejezte be a monológját:

Ez nem az én véleményem, asszem, hogy képviselő asszonynak szakemberhez kellene fordulnia, ezt kell tanácsoljam önnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik