Belföld

Így hozhatsz ki többet autód motorjából!

ORLEN
ORLEN
Hasznos tippek a motor megóvása és teljesítményének fokozása érdekében az ORLEN-től.

Itt a jó idő, egyre többen indulnak nyaralni autóval, ezért ilyenkor érdemes kiemelt figyelmet szentelni a jármű állapotának, hogy a hosszabb és rövidebb utazások egyaránt zökkenőmentesek legyenek. A motor karbantartása hosszú távon elengedhetetlen az optimális teljesítmény fenntartásához. Ehhez az autónak folyamatos gondoskodásra van szüksége, ezért érdemes olyan üzemanyagokat választani, amelyek összetételükből adódóan segíthetnek a motor tisztításában és tisztán tartásában.

Sokat számít, hogy milyen minőségű üzemanyag kerül a járműbe. Az autó számára a valódi előnyt az üzemanyaghoz hozzáadott adalékanyagok jelentik, amelyek hozzájárulhatnak a motor teljesítményének növekedéséhez.

A tökéletlen égés következtében a működés során szénlerakódások képződhetnek a motorban, amelyek más égéstermékekkel együtt a motorrendszerben maradnak. A mai modern motorok érzékenyek az ilyen lerakódásokra, mivel ezek zavart okozhatnak az üzemanyagáramlásban, ami teljesítménycsökkenést, megnövekedett fogyasztást és hosszú távon a motor működésének veszélyeztetését eredményezi. Mindez megelőzhető, ha a megfelelő hatású adalékanyagokat tartalmazza az üzemanyag.

Az ORLEN benzinkutakon tankolva az autósok a hétköznapokban is sokat tehetnek járművük motorjának megóvása érdekében. A speciális összetételű normál EFECTA és prémium VERVA üzemanyagok számos olyan hozzávalót tartalmaznak, amelyek a motor tisztán tartásában, a lerakódások kialakulásának megelőzésében és a már meglévő, káros lerakódások eltávolításában egyaránt segíthetnek. Az ORLEN üzemanyagok növelhetik a motor teljesítményét és élettartamát, továbbá hozzájárulhatnak a tisztább égési folyamatokhoz, valamint a mérsékelt károsanyag-kibocsátáshoz.

Az ORLEN töltőállomásain nem csupán minőségi üzemanyagokkal, de álladó akciókkal is várja az autósokat: az ORLEN mobilapplikáció használatával a vásárlók literenként 10 forint üzemanyagkedvezménnyel tankolhatnak legalább 20 liter tankolása esetén, havonta akár négy alkalommal. Az appban egyszerűen lehívható kuponkódot a kasszánál bemutatva az autósok havonta négy, tetszőlegesen megválasztott alkalommal kaphatnak azonnali kedvezményt a normál EFECTA, a prémium VERVA, illetve az LPG tankolásának árából. Az akció minden hazai ORLEN-benzinkúton érvényes.

A literenként -10 forint kedvezmény kizárólag az alkalmazás használatával, legalább 20 liter üzemanyag tankolása esetén vehető igénybe havonta legfeljebb négy alkalommal, és más kedvezménnyel nem összevonható. A kedvezmény csak magánszemélyek esetében érvényes, készpénzes és bankkártyás fizetés esetén.

A forgalmazott üzemanyagok pozitív hatásainak megvalósulását több tényező befolyásolhatja, többek között a jármű típusa és állapota, a vezetési körülmények és a vezetési stílus. Az egyes töltőállomásokon elérhető üzemanyagkínálatról és szolgáltatásokról itt tájékozódhattok, a térképen látható linkre kattintva: https://orlen.hu/toltoallomasaink/

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik