Belföld

Jön az újabb vihar, már kétféle riasztás érvényes – térkép

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Rövid idő alatt 20-40 mm csapadék eshet, 60-70 km/órás szél, kisebb szemű jégeső sem kizárt. Hétfőn lehűlés kezdődik.

Vasárnap erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű, több helyen záporral, zivatarral. Délutántól északkelet felől szárazabb levegő érkezik, csökken a felhőzet, a csapadékgócok egyre inkább a nyugati, déli tájakra szorulnak vissza. Az északkeleti, északi szél megélénkül, az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében olykor meg is erősödik, zivatarok környezetében pedig viharos lökések is lehetnek.  A hőmérséklet napközben 22-28 fok között alakul, késő estére 15-19 fok közé hűl a levegő – írja a Kiderül.hu.

Vasárnapra az egész országra elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetés érvényes, de az Országos Meteorológiai Szolgálat külön veszélyjelzést adott ki a felhőszakadás miatt is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat frissítette a veszélyjelzést, elsőfokú riasztás érvényes már a zivatarok és a felhőszakadások veszélye miatt is.

Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, de megerősödhet, károkat okozhat a viharos szél,  jégeső is előfordulhat, rövid idő alatt akár több mint húsz milliméter eső eshet.

 

A riasztások által érintett járásokat folyamatosan frissülő térkép mutatja. A zivatarokkal tarkított, változékony időt egy szárazabb követi majd, ami azonban lehűléssel jár, hétfő délután már csak 19 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik