Belföld

Egy újabb kínai akkumulátorgyár jön Magyarországra

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Magyarország a díszvendég a kínai Jipin városában rendezett World Power Battery Conference-en, innen jelentkezett be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton, és a Facebookon közzétett videóban többek közt elmondta: hamarosan egy újabb kínai akkumulátorgyár Magyarországra érkezését jelentik be.

Szijjártó az MTI tudósítása szerint ennek kapcsán arról is beszélt, hogy Magyarország és a Kínai Népköztársaság stratégiai partnerei egymásnak,

mi úgy tekintünk Kínára, mint egy országra, mellyel az együttműködés jelentős előnyökkel jár.

A miniszter továbbá hangsúlyozta, hogy ezeknek az óriási befektetéseknek köszönhetően Magyarország a 4. helyen szerepel világviszonylatban az elektromos akkumulátorgyártás terén, és amint ezek a befektetések befejeződnek, az ország a második lesz.

Az elmúlt 1-1,5 évben Magyarország első számú export terméke az elektromos akkumulátorok voltak, ez hozzájárult az ország tavalyi óriási exportrekordjához, így „világszinten a 34. helyen vagyunk, annak ellenére, hogy csak a 95. helyen állunk lakosságszámban”, mondta a tárcavezető.

Szeretném kifejezni hálámat a kínai befektetőknek, hogy ilyen bizalmat tanúsítanak Magyarország és a magyar emberek iránt

– fogalmazott. Egyúttal jelezte, továbbra is ösztönözni fogják a kínai befektetőket, hogy bővítsék magyarországi kapacitásaikat vagy új európai gyáraikat Magyarországra hozzák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik