Farkas Norbert / 24.hu
Belföld

Ötmilliós büntetést kapott Novák Előd Kövér Lászlótól

Ötmillió forintos bírsággal bünteti Kövér László Novák Elődöt, a Mi Hazánk képviselőjét a „cigánybűnözés” említése miatt – derül ki a párt közleményéből, melyben arról is írnak, hogy a kormány „a társadalmat sújtó probléma megoldása helyett polkorrekt struccpolitikát folytat”.

Az Országgyűlés 2023. május 22-i ülésnapján Novák Előd országgyűlési képviselő interpellációja közben a roma nemzetiség és a bűnözés egyértelmű kapcsolatára utaló kifejezést használt, valamint felszólalása további részében is az érintett etnikai közösséget sértő állítást fogalmazott meg

– fogalmaz Kövér László. Novák szerint a házelnök ezzel „Mark Zuckerberg mellé állt”.

Novák arról beszélt, hogy „a Facebook orwelli világának újbeszél nyelve a beteges polkorrektség jegyében számos programpontunkat sem engedi említeni a szegregációtól kezdve a cigánybűnözés elleni fellépésen át az LMBTQP-felvonulások betiltásáig. (…) Tévedés az a megközelítés, hogy a magántulajdonban lévő Facebook azt tilt ki a felületéről, akit akar, mert ennyi erővel egy vendéglő- vagy diszkótulajdonos is kiírhatná, mondjuk igény volna rá, hogy: Cigányok nem léphetnek be!. A kormányt a kettős mérce jegyében mégis csak az utóbbi zavarja.”

A Mi Hazánk szerint, „ha a cigánybűnözés szót betiltanák, akkor ennyi erővel politikusbűnözésről és fiatalkorú bűnözésről sem lehetne beszélni, pedig egyik sem általánosító, pusztán bizonyos tipikus bűnelkövetési formákról, illetve azok visszaszorításához szükséges specifikus megoldási javaslatokról van szó”.

Nemrég a 24.hu-n beszámoltunk arról, hogy tíz év alatt több mint 100 millió forint pénzbüntetést szabtak ki a parlamentben – jórészt ellenzéki képviselőkre. Feltűnő ugyanakkor, hogy jó ideje jelentősen megfogyatkozott a bírságok száma.

Kapcsolódó
Tíz éve bírságolja Kövér László az ellenzékieket, akik nem értik, hogy jó ideje miért nem kapnak büntetést
Tíz év alatt több mint 100 millió forint pénzbüntetést szabtak ki a parlamentben – jórészt ellenzéki képviselőkre. Feltűnő ugyanakkor, hogy jó ideje jelentősen megfogyatkozott a bírságok száma. Miért?

Ajánlott videó