Belföld

1,4 milliárdért építik meg az M6-os autópálya tévedésből kimaradt 300 méteres szakaszát

Sóki Tamás / MTI
Sóki Tamás / MTI

1,4 milliárd forintért fogják megépíteni az M6-os autópálya korábban kimaradt, háromszáz méteres szakaszát – közölte az ATV kérdésre Schwarcz-Kiefer Patrik, a Baranya Vármegyei Önkormányzat képviselője. A tévécsatorna szerint a kivitelezést gyorsított eljárásban a  Strabag nyerte el. Az érintett útszakasz a mohácsi elágazónál található.

A csatorna néhány hete számolt be arról, hogy egy közbeszerzési és tervezési hiba miatt háromszáz méter kimaradt az M6 autópálya újonnan épülő szakaszából, amit most fű borít. Akkor a hiba miatt újabb pályázatot kellett kiírni az érintett szakasz kivitelezésére.

A füvet a megyei képviselő szerint már lenyírták, és mint kiderült, nyáron elkezdik a kimarad szakasz aszfaltozását, így a teljes M6-os autópályát a horvát határig jövő tavasszal adhatják át.

Az M6-os horvát határig terjedő 20 km-es autópályaszakaszának megvalósítása Magyarországon kilométereként 4,4 milliárd forintba kerül, míg ugyanilyen terepviszonyok mellett a horvát oldalon 1,1 milliárd forint a kilométerenkénti ár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik