Mohos Márton / 24.hu
Belföld

Napsütésre nem, felhőszakadásra viszont az ország nagy részén számítani lehet

Pénteken többfelé záporokkal, zivatarokkal tarkított fülledt időre van kilátás – írja az Időkép. Helyenként felhőszakadás továbbra is előfordulhat. A met.hu oldala szerint az ország nagy részére riasztást adtak ki.

Nemcsak zivatarok, felhőszakadás miatt is riasztást adtak ki az alábbi területekre.

A szél ismét csak zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalra, reggelre sokfelé pára, köd képződhet. Reggel 12 és 17, délután 21 és 27 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Szombaton gyakran zavarhatják gomolyfelhők a napsütést, és továbbra is számítani kell időnként több tájegységünkön záporok, zivatarok kialakulására, néhol felhőszakadás is előfordulhat. Az északi-északkeleti szél helyenként zivataroktól függetlenül is megélénkülhet. Reggelre ismét többfelé képződhet pára, köd. Délután 22-28 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap a napos időszakok mellett még többfelé kialakulhat zápor, zivatar, de délután az északi tájakon már naposabb, szárazabb idő valószínű. Megélénkül, megerősödik az északi-északkeleti szél. A csúcshőmérséklet 22 és 27 fok között alakulhat.

Ajánlott videó