Belföld

Az uniós tízmilliókat csak felvette a fideszes Pócs János, aki szerint Brüsszel rosszabb, mint a kommunizmus

Ivándi Szabó Balázs /24.hu
Ivándi Szabó Balázs /24.hu

Arról ír az rtl.hu, hogy miközben Pócs János, fideszes parlamenti képviselő erős jelzőkkel illette az Európai Uniót, addig ő és közvetlen környezete komoly támogatásokhoz jut „Brüsszelből.”

Mint ismeretes, Pócs szerint az unióban egy „dolgot tudnak csak támogatni, egy falu, egy nóta. Lehet háború, lehet migránskérdés, lehet szankció, aki nem ért velük egyet, azt büntetni, kizárni, lehetőleg lefejezni politikailag”. Pócs emellett azt is ecsetelte, hogy ő és Orbán Viktor miniszterelnök is élt a kommunizmusban, és Brüsszel most rosszabb, mint a kommunizmus, nagyobb a diktatúra.

Ehhez képest az rtl.hu szerint Pócs kap az unióból agrártámogatásokat, de érkezett 41,4 millió, amelyet 2018-ban a jászapáti Gazda Farm megújítására kapott a fideszes képviselő.

Fiának, az ugyancsak politizáló ifjabb Pócs Jánosnak is besegített az Európai Unió. 2018-ban derült ki, hogy a jászapáti alpolgármestereként politizáló ifjabb Pócs 42 milliót nyert Turisztikai diverzifikáció ifj. Pócs János gazdaságában című pályázatával. A támogatásokat listázó oldal tanúsága szerint Pócs lányának, Tari-Pócs Mónikának 2019-ben 7,9, idén pedig csaknem 3 millió forintot ítéltek meg a Vidékfejlesztési Program keretében. A Gazda Farmon működő falatozó fejlesztésére Tari-Pócs Mónikának a GINOP-programból jutott segítség, 70 százalékos uniós intenzitással. Csaknem 10 millió forintot ítéltek meg neki 2021-ben.

Pócs annyit reagált a támogatást, illetve a nyilatkozatát firtató kérdésekre, hogy köszönöm „a megkeresést, a jelzett kérdések adatai nyilvánosak, javaslom, használják bizalommal. Mindemellett szeretném azt is tisztelettel megjegyezni, hogy az említett projekteket úgy a hazai, mint az EU-s hatóságok személyes jelenléttel leellenőrizték, és mindent rendben találtak.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik