Belföld

Tüntetők lezárják az M0-s budakalászi lehajtóját péntek délután

Varga György / MTI
Varga György / MTI

A 2011 Egyesület képviselői bejelentették, hogy péntek délután lezárják az M0 autóút Budakalászra vezető lehajtóját, ami a Megyeri híd felől érkező forgalomban a szokásosnál nagyobb torlódásokat okozhat.

A rendőrségnél bejelentett és a hatóságokkal egyeztetett figyelemfelhívó demonstráció célja, hogy az M0 autóút folytatásának tervezési munkáihoz a közelgő határidőig a Kormány biztosítsa a szükséges forrást. Az M0 északi szektor (a 11-es és 10-es számú főutak közötti 8 kilométeres szakasz) kiviteli terveinek elkészítésére tavaly decemberben megkötött szerződés csak akkor lép életbe, ha a Kormány 2023. június 14-ig biztosítja a közel 4 milliárd forint forrást. Az egyesület közleményében hangsúlyozza: jelenleg még csak a tervezési munkák indításáról van szó, a kivitelezési szakasz optimális esetben is csak az évtized végén indulhat.

Városunk és a környék települései fuldokolnak az óriási átmenő forgalomtól. A budakalászi városvezetés éveken át tárgyalt, önállóan és a környező települések polgármestereivel együtt is sürgette a beruházást, ami lassan ugyan, de eddig haladt előre. Most azonban a Kormány részéről a közelgő határidő ellenére nem érkezett megnyugtató válasz a projekt folytatását illetően

– írják a közleményben.

A demonstráció szervezői azt remélik, hogy a megmozdulás révén több figyelmet kaphatnak Budakalász és a környező települések közlekedési problémái.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik