Belföld

Magyarokat is érinthet egy szlovák biztosító vége

A Szlovák Nemzeti Bank június 1-jei határozatával visszavonta a pozsonyi székhelyű Novis Biztosító tevékenységi engedélyét és kezdeményezi annak felszámolását, írja a portfolio.hu.

A határozat szerint a Novis Biztosító június 5-től nem köthet új biztosítási szerződéseket, biztosítási tevékenysége pedig kizárólag a követelések érvényesítésére és a kötelezettségek rendezésére korlátozódik.

Azonban ahogy a portál megjegyzi, az engedély visszavonása nem jelenti a meglévő biztosítási szerződések azonnali megszűnését.

A felszámolási eljárás megindításáig az ügyfelek biztosítási fedezettel, biztosítási szolgáltatások kifizetésének jogával és a biztosítási szerződésekből eredő egyéb követelésekkel rendelkeznek.

A Novis Biztosító Magyarországon határon átnyúló életbiztosítóként tevékenykedik, viszont már négy éve nem köthet új biztosítási szerződéseket hazánkban, egy korábbi tájékoztatás szerint kevesebb mint hétezer ügyfélnek volt biztosítása a Novisnál. A mostani tájékoztatás szerint a szlovák felszámoló értesíti majd a magyarországi ügyfeleket a felszámolás megindultáról, és tájékoztatja őket arról is, hogy hogyan és mikor kell a Novis Biztosítóval szembeni követeléseiket nyilvántartásba venni.

Kapcsolódó
Mintha szerencsejátékot játszott volna az ügyfelek pénzével a biztosító
Az MNB így ítéli meg, hogy kriptovalutába fektették a pénzt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik